2 Nisan 2011 Cumartesi

Tarz-ı Siyasetim


Ürkekliğin hakim kılındığı, gölgelerin sizi takip ediyormuşçasına hissedildiği bir yaşam alanı içerisinde şu veya bu siyasayı övmek veya yermek pek kolay olmuyor. Dışarıdan bastırılıyor içeriden ise susturuluyorsunuz. Çevrenizle iyi geçinme derdiyle bastırılan duygularınız mantık abideliğine soyunduğunuzda susmayı çare görüyor. Hal böyle olunca da bize kalan isimsiz cisimsiz belki de hissiz bir tarz-ı siyaseti tercih etmektir.
Zaten hayatın bütününe de siyasi tartışıları hakim kılmak yaşamsal alanı daha da daraltmak olacağı için bu sayfada aklımıza ne gelmiş ve geliyor ve gelecek ise paylaşmaya gayret edeceğiz. yazım hataları, cümle bozuklukları, küfür ve kötü sözler ile ilgili eleştirilerin "serbest yazı" literatüründe yeri olmayacağına inanaraktan böyle durumları da önemsemeyebiliriz. Devr-i Alemin küreselleşme ile küyerelleşme arasında sıkıştığı şu zamane dünyasında da "bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler" söyleminden doğan tercih etmek, tercihini zevkine göre belirlemek özgürlüğüne de siz sevgili okuyucular sahipsiniz. 
Zaman zaman eğlenceli olabilmek zaman zaman ise kanınızı ve canınızı donduracak cümleler kurmak isteyeceğimi biliyorum. Ve hatta işi bazen abartıp beyin altına yahut bilinç altına veya bel altına çalışabiliriz. Ne kadar içimize attığımız varsa burada o kadar kusabilmek iradesini göstermek istiyoruz. Tekil kişinin çoğul cümleler ile kendini ifade tarzına da bu odada kaç kişi var acaba sualini eklemenizi isterim. Çünkü yek vücut da olsak içimizde kim bilir kaç yüz bin milyon insancık barındırdığımızı hepiniz yaşam içerisinde kendi bireysel tecrübenizden biliyorsunuz. Empatik sempatik ve antipatik her durum aslında içimize birisini daha sokuyor. 
Merağınız şey ederde sorarsanız burası "Renkli Oda" ismini nereden esinlendi de aldı diye. Cevabımız odanın içinde tek rengin yorucu, renkliliğin kalıcı, odanın ise sıcacık olacağını iddia ediyor oluşumuzdur. Bu tanımlama cümlesinin hemen her kelimesi ise birer akademik makaleyi andıracak uzunlukta olabilir ve öyle yazınca da okurunu sıkabilir. Buyrun renkleri de siz belirleyin, odanın sıcaklığını da... 
Vira Renkli Oda! 

( 21 Mart 2011 tarihinde http://www.konseptdisi.com/dergi/ adresinde yayımlanmıştır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder